Skip to main content

Aangifte inkomstenbelasting in jaar van scheiding

De aangifte inkomstenbelasting in het jaar van scheiding is een gecompliceerde aangifte waarbij het raadzaam is deze te laten verzorgen door een specialist. Vaak wordt dit ook verplicht gesteld in het echtscheidingsconvenant.

Het fiscaal partnerschap eindigt namelijk als het echtscheidingsverzoek is ingediend en tevens de inschrijving op het gezamenlijk adres bij het GBA is beëindigd. Vanaf dat moment dienen de aangiften inkomstenbelasting in principe weer afzonderlijk te worden ingediend. In het jaar van scheiding kan men er echter voor kiezen om de aangiften in te dienen op basis van voljaars fiscaal partnerschap. Dit kan voordelig zijn in verband met de vrije toerekening van persoonsgebonden aftrekposten zoals bijvoorbeeld de hypotheekrente. Teneinde de aangiften inkomstenbelasting fiscaal zo te optimaliseren dat u zo min mogelijk belasting betaald, is inschakeling van een fiscaal specialist wenselijk. Wij helpen u hier graag bij.

Partners in Mediation kan voor u de aangifte inkomstenbelasting verzorgen in het jaar van scheiding tegen een schappelijk tarief.

Bel 06-10784540 voor een gratis kennismakingsgesprek

Aangifte inkomstenbelasting in jaar van scheiding afbeelding