Nalatenschapsmediation


Een dierbaar familielid is overleden. Er spelen veel emoties. U moet samen met de andere erfgenamen de erfenis verdelen. Hoe gaat dit in zijn werk? U kunt het meteen met elkaar eens zijn hoe de erfenis te verdelen, er kan echter ook onenigheid ontstaan. Wie hecht waarde aan wat en waarom. Er spelen veel emoties mee, de emotie met betrekking tot het overlijden van het familielid maar vaak ook komen gebeurtenissen, onderlinge spanningen uit het verleden boven drijven. Een vervelend conflict kan ontstaan in een toch al heel verdrietige periode.

Hoe pak je de verdeling van de erfenis aan zo dat de familieverhoudingen goed blijven, rekening houdend met ieders gevoelens en emoties? Familie blijf je voor altijd.

Het is al heel gangbaar om een mediator in te schakelen in echtscheidingssituaties of bij zakelijke conflicten. Bij de verdeling van een erfenis na of in het vooruitzicht van overlijden van een familielid, bij onenigheid over de uitvaart of overgang van een familibedrijf wordt echter vaak nog niet gedacht aan het inschakelen van een mediator.  Begeleiding door een ervaren mediator, gespecialiseerd op het gebied van nalatenschappen, kan hierbij uitkomst bieden.

Ik kan u helpen te komen tot een goede verdeling van de nalatenschap waarbij het gevoel en de wens van iedere nabestaande uitgebreid aan bod komt. Duidelijke en open communicatie met behoud van de familieband! Samen zullen we kijken hoe we ieders wensen tot elkaar kunnen brengen. Zodra dit duidelijk is, komen de financiële en fiscale gevolgen aan bod. Eventueel is er dan nog een aanpassing nodig om de verdeling fiscaal te optimaliseren en de erfbelasting te drukken. Ook hierin kan ik u bijstaan. Ik werk samen met een team van specialisten op het gebied van nalatenschappen.

MFN kleinJudith Gerritsen is als family mediator actief op het gebied van echtscheiding en nalatenschappen. Bij de bemiddeling gaat het om de omgangsregeling, alimentatie, kinderen, co-ouderschap, convenant, de vermogensverdeling, de eigen woning, het ouderschapsplan en testament. Als family mediator is Judith aangesloten bij de Mediators federatie Nederland (MfN) , Raad voor Rechtsbijstand en de Stichting Nalatenschapsmediation.
RaadvRechtsKleinPARTNERS IN MEDIATION is onderdeel van De Mediation Compagnons en biedt haar diensten aan in de regio 't Gooi, Amersfoort en Utrecht. De praktijk is goed bereikbaar vanuit Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Hilversum, Almere, Amersfoort Vathorst, Muiden, Muiderberg, Laren, Eemnes, Weesp, Baarn, Soest, Bilthoven, Zeist, Loosdrecht, Kortenhoef, 's Graveland, Utrecht, Woerden, Maarssen, Maarn, de Bilt, Bunnik, Nieuwegein, Houten, Montfoort, Harmelen, Driebergen..