Skip to main content

Nalatenschapsmediation

Een dierbaar familielid is overleden. Er spelen veel emoties. Samen met de andere erfgenamen moet u de erfenis verdelen. Hoe gaat dit in zijn werk? U kunt het meteen met elkaar eens zijn; er kan echter ook onenigheid ontstaan in een toch al heel verdrietige periode. Wij kunnen u helpen tot een goede verdeling van de nalatenschap te komen. Hierbij komt het gevoel en de wens van iedere nabestaande uitgebreid aan bod; duidelijke en open communicatie met behoud van de familieband, onder begeleiding van een deskundige mediator. Ook voor pre-nalatenschapsmediation, d.w.z mediation voordat iemand overleden is, bijvoorbeeld bij het opmaken van testament, bent u bij ons aan het goede adres.

Bel 06-10784540 voor een gratis kennismakingsgesprek

Hoe pak je de verdeling van de erfenis aan zo dat de familieverhoudingen goed blijven, rekening houdend met ieders gevoelens en emoties? Familie blijf je voor altijd.

Het is al heel gangbaar om een mediator in te schakelen in echtscheidingssituaties of bij zakelijke conflicten. Bij de verdeling van een erfenis na of in het vooruitzicht van overlijden van een familielid, bij onenigheid over de uitvaart of overgang van een familibedrijf wordt echter vaak nog niet gedacht aan het inschakelen van een mediator. Begeleiding door een ervaren mediator, gespecialiseerd op het gebied van nalatenschappen, kan hierbij uitkomst bieden.

Ik kan u helpen te komen tot een goede verdeling van de nalatenschap waarbij het gevoel en de wens van iedere nabestaande uitgebreid aan bod komt. Duidelijke en open communicatie met behoud van de familieband! Samen zullen we kijken hoe we ieders wensen tot elkaar kunnen brengen. Zodra dit duidelijk is, komen de financiële en fiscale gevolgen aan bod. Eventueel is er dan nog een aanpassing nodig om de verdeling fiscaal te optimaliseren en de erfbelasting te drukken. Ook hierin kan ik u bijstaan. Ik werk samen met een team van specialisten op het gebied van nalatenschappen. We behandelen nalatenschappen in het Gooi- en omstreken en heel Utrecht.

 

 

Begeleiding bij verdeling nalatenschap | Partners in Mediation afbeelding