Skip to main content

Waarom een mediator?

Scheiden gaat vaak gepaard met heftige emoties. De periode waarin de beslissing tot scheiden genomen wordt is vaak chaotisch en emotioneel, zeker als er kinderen bij betrokken zijn. Voor partijen is het onder deze omstandigheden van belang in te zien dat dreigen met juridische acties kan leiden tot een patstelling en eventueel zelfs een vechtscheiding, terwijl juist overleg nodig is om tot goede afspraken te kunnen komen. Een mediator inschakelen is dan een goede optie. Het resultaat alsmede de procedure voor de echtscheiding is sneller, goedkoper en meestal bevredigender dan in het geval gebruik wordt gemaakt van 2 advocaten en/of een rechterlijke procedure.

Als family mediator probeer ik samen met u de emoties een plek te geven en u te begeleiden bij het maken van afspraken omtrent de kinderen, omgangsregeling, alimentatie, de eigen woning en overige financiele aspecten van de scheiding die zich voor kunnen doen. Ik zal u hierbij uiteraard informeren over uw rechten en plichten. Hoewel ieders rechten en plichten belangrijk zijn, ga ik vervolgens graag uit van ieders wensen en hecht ik veel waarde aan de gunfactor. De gemaakte afspraken leg ik vast in een ouderschapsplan en convenant.

Meer weten of een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Wilt u meer informatie over de wijze waarop ik u als mediator kan begeleiden bij uw scheiding ? Of wilt u een afspraak maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek op mijn kantoor in Naarden-Vesting, Amersfoort of Utrecht, neemt u dan vrijblijvend contact op.

Waarom een mediator bij scheiding? | Partners in Mediation afbeelding