• Home
  • Echtscheiding
  • Echtscheiding

Mediator bij echtscheiding


Indien u besluit te gaan scheiden komt er veel op uw af. Er zal een ouderschapsplan opgesteld dienen te worden voor de kinderen. Hoeveel gaat de kinderalimentatie en eventueel partneralimentatie bedragen ? Alle bezittingen en schulden zullen verdeeld moeten worden. Wat gebeurt er met de gezamenlijke eigen woning? Een mediator kan u helpen en bijstaan bij uw echtscheiding.

Wat kan ik als scheidingsbemiddelaar voor u doen?
Indien u besluit gebruik te maken van mijn diensten als scheidingsbemiddelaar of als coach kan ik u onder andere bijstaan bij het volgende:

  • het inventariseren van de te regelen en te verdelen zaken
  • het verstrekken van informatie met betrekking tot ieders rechten en plichten
  • het vastleggen van de gemaakte afspraken omtrent de zorg en omgangsregeling voor de kinderen in een ouderschapsplan
  • het maken van een alimentatieberekening (kinder en/of partneralimentatie)
  • het vastleggen van de gemaakte afspraken in een echtscheidingsconvenant
  • het vastleggen van de gemaakte afspraken in een overeenkomst beëindiging samenwoning
  • het wijzigen van een bestaand ouderschapsplan of echtscheidingsconvenant.

Ik zou hierbij graag vermelden dat ik, ondanks het feit dat ik van oorsprong fiscaal jurist ben, niet adviseer met betrekking tot fiscale issues die komen kijken bij een echtscheiding. Ik zal hieromtrent een signalerende functie vervullen. Indien nodig, verwijs ik u graag door naar een fiscaal adviseur.

Procedure bij echtscheiding
Tijdens de mediation maken partijen onder begeleiding van de mediator afspraken over onder andere het ouderschapsplan, eventuele partner- en kinderalimentatie, de waardering van een eventuele onderneming, de eigen woning, de hypotheek, de verdeling van bezittingen en schulden, de boedelverdeling, pensioen en verzekeringen. Deze afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Na ondertekening van het echtscheidingsconvenant, zal het convenant tezamen met een gezamenlijk verzoek tot echtscheiding ingediend worden bij de rechtbank, waarna de rechter uitspraak zal doen middels een echtscheidingsbeschikking. Deze beschikking zal vervolgens ingeschreven worden in de registers van de Burgerlijke Stand. Na inschrijving van de beschikking is de echtscheiding een feit.

MFN kleinJudith Gerritsen is als family mediator actief op het gebied van echtscheiding en nalatenschappen. Bij de bemiddeling gaat het om de omgangsregeling, alimentatie, kinderen, co-ouderschap, convenant, de vermogensverdeling, de eigen woning, het ouderschapsplan en testament. Als family mediator is Judith aangesloten bij de Mediators federatie Nederland (MfN) , Raad voor Rechtsbijstand en de Stichting Nalatenschapsmediation.
RaadvRechtsKleinPARTNERS IN MEDIATION is onderdeel van De Mediation Compagnons en biedt haar diensten aan in de regio 't Gooi, Amersfoort en Utrecht. De praktijk is goed bereikbaar vanuit Blaricum, Huizen, Bussum, Naarden, Hilversum, Almere, Amersfoort Vathorst, Muiden, Muiderberg, Laren, Eemnes, Weesp, Baarn, Soest, Bilthoven, Zeist, Loosdrecht, Kortenhoef, 's Graveland, Utrecht, Woerden, Maarssen, Maarn, de Bilt, Bunnik, Nieuwegein, Houten, Montfoort, Harmelen, Driebergen..